Бетис и Севиля направиха класическо дерби, както си пише по дебелите книги, за да дадат завършен вид на уикенд, пълен с големи мачове в Европа. Андалусийската битка никога не разочарова, поне откъм сблъсъци и страст, така бе и сега. Резултатът бе 1:1, но това бе мач, който предложи абсолютно всичко на феновете.

Реферът Хосе Мария Санчес Мартинес вероятно е таял надеждичка, че ще има сравнително спокойна вечер, след като запази картоните си в джобчето до 38-ата минута, въпреки че и до тогава вероятно се е изкушавал да ги извади от там. Здравите влизания си бяха постоянен спътник, а и играта не бе никак лоша за гледане. Но в 38-ата минута Гонсало Монтиел от Севиля реши да опита да откъсне единия глезен на Алекс Морено от съперника. Хосе Санчес показа жълт картон, но видя картината на ВАР и се поправи - изгонване директно.

И нататък вече мачът бе неудържим.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖА ОТ БИТКАТА>>>

Ветеранът Хесус Навас си вкара нелеп автогол в 43-ата минута, за който нямаше никаква вина. Карим Рекик изрита топката в него и тя отиде във вратата - куриоз, който даде аванс на Бетис.

Но само минута по-късно отборите останаха с по 10 души, след като Набил Фекир удари тежко с лакът в лицето Папу Гомес - макар да не е сигурно, че точно в този случай имаше умисъл.

Севиля тръгна да търси изравняване след почивката, а веднага получи и нов импулс - голмайсторът на домакините Борха Иглесиас направи ужасяващо влизане в прасеца на Жоан Жордан и бе изгонен - трети червен картон в 49-ата минута!

Коридата тепърва започваше, като всяко единоборство бе тежко, но дори да не бе грубо, играчите дълго се превиваха, за да дадат допълнителни краски на севилското дерби.

Снимка: Getty Images

А гостите изравниха в 81-вата минута с изумителен гол - един от шедьоврите на сезона, вкаран от Неманя Гудел. Сърбинът изстреля снаряд от 30 метра в горния ъгъл.

Пак той в добавеното време пропусна да донесе победата на Севиля, като ударът му бе спасен от вратаря Клаудио Браво.

КАКВО СЕ СЛУЧИ В ОСТАНАЛИТЕ МАЧОВЕ В ИСПАНИЯ В НЕДЕЛЯ, ВИЖТЕ В РЕПОРТАЖИТЕ>>>

Равносметката: 1:1 с гол-диамант и куриозен автогол, 9 жълти и 3 червени картона, изгонени по един човек и от щабовете на скамейките. И множество спестени, защото бедният Хосе Санчес вероятно получи схващане да ги вдига...

Бетис е четвърти с 24 т., а Севиля - 17-ти с 11.