Бившият аржентински национал Макси Родригес призна за голяма своя лъжа, която му помогна да премине от Атлетико (Мадрид) в Ливърпул преди 10 години.

Макси изигра 73 мача за мърсисайдци, в които вкара 17 попадения преди да бъде продаден на Нюелс Олд Бойс две години по-късно.

Потърпевш от случката е треньорът Рафа Бенитес, който е повярвал, че Родригес може да говори английски преди да го привлече. 

Бях много доволен в Атлетико Мадрид, държаха се с мен страхотно, но бях луд по английския футбол. Рафа ми сподели, че е изключително важно всички да говорят английски в съблекалнята и ме попита дали отговарям на условието. Аз отговорих "si", защото исках трансферът да се осъществи.

Пристигнах в Англия и на първата пресконференция всичко се изясни. Бенитес ми каза, че ще започне първи и после и аз ще говоря. Аз обаче се обърнах към него и признах, че всъщност единственото, което знам на английски е да кажа "здравейте".

"Оправдах се, че не исках трансфера да пропадне, а Рафа ми каза, че съм кучи син, след което и двамата се посмяхме", признава Родригес години по-късно.