ЦСКА е подписал договор с бившия френски национал Мапу Янга-Мбива, твърди "Факти".

Той е 31-годишен централен бранител с доста впечатляваща визитка за родния футбол, но пък няма мач на професионално ниво от три години.

За последно той бе част от френския гранд Лион, където прекара 5 години, но в последните сезони играеше само за втория тим, което го накара да прекрати договора си през лятото на 2020-а.

С екипа на първия тим на Лион той има общо 72 мача, 12 от тях на ниво Шампионска лига. Последният обаче е през 2017-а. Янга-Мбива също така е играл в Рома, както и с екипа на Нюкасъл в английската Висша лига.

Именно по време на престоя му в Англия негов треньор е Алан Пардю, който към момента изпълнява ролята на директор в ЦСКА. По всяка вероятност британецът стои зад трансфера.

Янга-Мбива има общо над 150 мача във френския елит, като повечето от тях са с родния му клуб Монпелие, с когото става шампион на Франция през 2012.

През този сезон, който е един от най-сензационните във френския футбол, Янга-Мбива е част от отбраната на шампионите, което му осигурява четири мача с екипа на националния тим.