Бившият защитник на Берое (Стара Загора) Ахмед Туба бе представен като футболист на елитния италиански Лече. Алжирският национал ще играе за някогашния клуб на Валери Божинов като преотстъпен от турския Истанбул Башакшехир до края на сезон 2023/2024.

25-годишният бранител, който е роден във Франция, а на ниво юношески и младежки национални тимове защитаваше цветовете на Белгия, изкара един сезон с екипа на заралии. През 2019/2020 той бе преотстъпен в Стара Загора от елитния белгийски Брюж и записа общо 16 двубоя за "зелените" в родното първенство.

След това прекара две години в белгийския Валвайк, като именно тогава стана национал на Алжир и към момента има 11 мача и 1 гол за пустинните лисици, а миналото лято подписа тригодишен договор с Истанбул Башакшехир, откъдето взеха решение да го пратят под наем в състава на Лече за цял сезон.

Днес Лече гостува на Фиорентина, но е малко вероятно Туба да попадне в групата на новия си отбор, тъй като бе представен официално като футболист на клуба малко по-рано в днешния ден.