Жозе Моуриньо по всяка вероятност ще бъде новият национален селекционер на Бразилия.

Тази новина съобщи бившият му играч Карлос Алберто, който е убеден в това, което говори, защото лично е получил предложение да бъде негов помощник.

Бившият играч на Порто, който с Моуриньо за своя треньор успя да спечели Шампионска лига също така разкри, че Специалния е получил специалното одобрение на шефовете на бразилския футбол да води Селесао и Рома едновременно.

Нещо, за което Моуриньо не получи позволение от шефовете на португалския футбол, защото името на Специалния бе свързвано с родината.

"Казвам ви го директно, Моуриньо ще е новият треньор на Бразилия. Знам го, защото лично ми звънна и предложи да му бъда помощнил", каза Карлос Алберто в родината си.

Моуриньо неведнъж в кариерата си е заявявал, че се вижда като национален селекционер един ден, но определено очакванията бяха това да се случи начело на Португалия или на друга водеща европейска страна.

Ходът с Бразилия при всички положение изглежда неочакван, но ако стане факт, при всички положения ще се окаже едно от най-любопитните назначения във футбола от доста време насам.

В последните шест години начело на Бразилия бе Тите, който обаче не освободен след провала на Мондиал 2022, където макар и в ролята на категоричен фаворит, Селесао изхвърча още на четвъртфиналите.