Бившият нападател на Нюкасъл Майкъл Чопра плаща издръжка за детето си в размер на 6 паунда седмично. Точно така, футболист с професионална кариера, продължила над 15 години и донесла му милиони, отделя тази сума, която по скоро би била достойна за анимационния скъперник чичо Скрудж, отколкото за играч, преминал през отбори като Нотингам, Съндърланд, Уотфорд, Кардиф Сити, Барнзли, Ипсуич, както и индийския Керала Бластърс.

По-скандалното в случая е участието на Чопра в подготовката на предложение за смяна на собствеността на Нюкасъл. По непотвърдена информация той и базираната в Сингапур компания "Белаграф Нова Груп" искат да платят на Майк Ашли близо 300 милиона паунда за "свраките".

Бившата му приятелка и майка на детето му иска от него почти 15 000 паунда, които той е трябвало да плати за издръжка на 12-годишния им син. Чопра обаче се измъква с вратичка в закона, като във финансовите си документи подчертава, че седмичните му приходи са малко над 40 паунда - пенсията, която получава след края на кариерата си

Въпреки спечелените милиони през годините, нападателят имаше проблем с хазарта, но дори това да е така, сумата от 6 паунда е меко казано неприемлива.

Той твърди, че няма никакви други приходи от 2016 година насам, макар след края на кариерата си да работи като футболен агент и да се води на щат в индонезийска петролна компания.