Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Теди Шерингам изрази мнение, че "червените дяволи" трябва да продадат французина Пол Погба, който се завърна в клуба през 2016 година след престой в Ювентус.

Шерингам смята, че Погба не притежава качествата на легендата Рой Кийн и манталитетът му не е правилен.

"Когато нещата не вървяха по план в нашия отбор, Рой Кийн коригираше ситуацията. Можеше да направи от нас отбор, той изкопаваше земята, във всеки мач може да се каже, че играехме заради неговата страст", каза Шерингам за "Скай Спортс".

"Погба може да е талантлив, но има ли подобен манталитет? Може ли да изкопае земята и да извади Юнайтед от дупката, когато стане трудно? За мен отговорът е "Не".

Той дава на отбора грешното настроение. Да, понякога трябва да сте арогантни и нахални. Дуайт Йорк също беше такъв. Но той направи правилното нещо в точния момент. Не мисля, че Погба е способен на това.

Той е един от онези, които може би трябва да си тръгнат от Манчестър Юнайтед, за да вземат някой с правилната психология", добави Шерингам.

В същото време в Италия и Испания са убедени, че един измежду Реал и Ювентус ще вземе французина през летния трансферен прозорец.

В торинския "Тутоспорт" се споменава за оферта от "старата госпожа" на стойност около 55 милиона евро. Погба вече бе в Ювентус за 4 сезона, след като напусна без трансферна сума Юнайтед.

Реал пък готви размяна на играчи и е склонен да даде на "червените дяволи" двама за френския полузащитник.