Дани Мърфи, дългогодишен футболист във Висшата лига с екипите на Ливърпул, Тотнъм, Фулъм и Чарлтън, както и национал на Англия, се изповяда за демоните, с които се е сблъсквал след края на кариерата си.

Преди 11 години тя приключи в Блекбърн във второто ниво на футбола в страната, а след това е започнала трудната част от живота на Мърфи.

Днес той е анализатор и коментатор за няколко медии, включително много популярното на Острова радио и аудио подкаст формат TalkSport. Там редовно коментира теми около футболните новини в английската игра.

"Когато футболът вече не е част от живота ти, изведнъж всичко се променя - казва Дани в изповедта си. - Докато си футболист, мислиш позитивно, енергичен си, нещата се случват идеално.

Когато това спре, започваш да се опираш на други неща и да си въобразяваш, че не можеш без тях.

Аз изкарах един период в такава зависимост от кокаин, а и от трева.

Алкохолът не беше проблем - можех да изкарам дни без да си сипя дори една чаша, не ми беше нужно. Но каквото и да подхванех, имах усещането, че без кокаин няма да се справя.

Днес това ми се струва глупаво, но така беше. Усещах се безпомощен да свърша каквото и да е като хората, ако не съм употребил кокаин преди това. Естествено, това е заблуда.

Имах много трудни периоди, но за щастие са зад гърба ми. Стигал съм до пълно отчаяние.

Но се намериха хора, на които да се опра, за да се измъкна от това."