Грегори ван дер Вийл бе считан за един от големите таланти на нидерландския футбол и макар да спечели 12 трофея с Пари Сен Жермен, след като премина във френската столица от Аякс през 2012 година, сега самият той признава, че не е бил щастлив по време на престоя си във Франция. Крайният защитник се отказа от футбола преди година - на 31-годишна възраст.

Ван дер Вийл напусна ПСЖ на 28-годишна възраст, когато би трябвало да е в пика на кариерата си, но след като напусна французите в крайна сметка изигра само 57 мача като професионалист преди да сложи край на кариерата си.

В интервю за Kick't Net той сподели, че по време на престоя си във френската столица е достигнал до момент, в който се е отвратил от футбола.

"Отиваш във Франция, където играчите, треньорите и тактиката са различни. Пристигнах в отбор, който беше пълен със звезди. С играчи, с които си играл единствено на Playstation. В началото беше невероятно", разказва Грегори.

"После получих оферта да удължа договора си с три години, но реших да не го правя, защото не бях щастлив там. Не играех редовно. А и имаше някои случки, които ме натовариха допълнително, особено в последния ми сезон (2015/2016)", добавя бившият защитник и разказва за случка, в която един от конкурентите му в лицето на Серж Орие е наказан заради изцепка с видеоклип в интернет и се очаква именно Ван дер Вийл да е титуляр във важен мач от Шампионската лига.

Но това не се случва и вместо него там започва Маркиньос, който е централен бранител.

"Това бяха трудни моменти, чувствах се зле и се питах - "Толкова ли е лошо положението, че съм резервен десен бек и вместо мен играе централен защитник?". Това ме накара да искам да напусна. Честно казано, поонова време бях отвратен от футбола", обобщава ситуацията футболистът, който има 46 мача за Нидерландия.