Испанският футбол е разтърсен от корупционния скандал с Барселона, но Реал (Мадрид) също не може да избяга от центъра на общественото внимание. През уикенда стана ясно, че столичани ще вземат участие в процеса срещу вечния си съперник в ролята на свидетел, но се оказва, че "лос бланкос" далеч не са толкова бели и чисти, колкото са белите им домакински екипи.

Поне не и според твърденията на Едуардо Итуралде Гонсалес, който бе съдия в Ла Лига в продължение на близо две десетилетия - между 1995 и 2012 година. Той излезе със сериозни обвинения към Реал и клубния президент Флорентино Перес. В момента бившият рефер е отговорник за ВАР в Ла Лига.

От клубната телевизия на Реал пуснаха видеоклип, в който показват как той вреди на отбора с отсъжданията си през годините. Самият Итуралде Гонсалес обаче не остана длъжен на столичани.

"В кариерата ми само един президент ме е вкарвал в отделна стая и се е опитвал да ми оказва натиск. И неговото име е Флорентино Перес, нямам какво да крия", заяви той, цитиран от Cadena SER.

В миналото Гонсалес е намеквал за натиск от страна на Реал, но не и толкова директно. Той е заявявал, че столичани използват медиите, за да оказват нарпежение върху съдиите, описвайки журналистите като "автобуса на Реал, който прегазва реферите".

Итуралде Гонсалес сподели още, че във въпросния случай, когато Перес се е опитал да му окаже натиск, желанието на клубния президент е било "съдията да свири за Реал така, както свири за Барселона".