Испанецът Хосе Мария Бакеро бе обявен за треньор на Славия. 60-годишният испанец е бивш съотборник на Христо Стоичков в Барселона, където между 1990 и 1995 година двамата бяха част от едни от най-големите успехи на каталунците по онова време.

Бакеро има 260 мача за Барса, а преди това изиграва 223 за родния си Реал Сосиедад. Той ще бъде представен на пресконференция на 23 юни, като на нея ще присъства и клубния президент Венцеслав Стефанов.

Бакеро има само 153 мача като старши треньор и не е работил като такъв близо десетилетие. Кариерата му отвъд страничната линия започва с кратък престой в мексиканския Пуебла, преминава през по-малко от години в дубъла на Малага, изкарва седем месеца в Реал Сосиседад, а след това има почти цяла година като треньор на Полония (Варшава).

Най-дълго се задържа в Лех (Познан) - от ноември 2010-а до февруари 2012-а, а последната му треньорска длъжност е в перуанския Хуан Аурич през 2013 година.

Синът му Йон изигра 17 мача за Славия през миналата година, след което подписа с Понтеведра в родината си, но сега отново е спряган за завръщане при "белите".