Бившият президент на английския шампион Манчестър Сити - Гари Куук, направи интересно разкритие за Димитър Бербатов.

За никого не е тайна, че "гражданите" са опитали да привлекат Берба през 2008-а, в часовете преди българинът да сложи подписа си на догора с градския съперник Юнайтед. Деветката подписа с "червените дяволи" за рекордните тогава 30.75 милиона лири в последните минути на трансферния прозорец.

Пред "Athletic", Куук сподели, че в отчаянието си с тогавашните му колеги дори са искали да отвлекат българина от летището в Манчестър.

"Всички знаете, че сър Алекс посрещна Бербатов на летището, нали? В това си имаше конкретна причина. Искаше да го държи далеч от нас, знаеше, че ако можехме, щяхме да го отвлечем.

Говоря ви сериозно, а останали насаме в една стая с него със сигурност щяхме да го убедим да подпише с нас".

Това бе първата година след идването на арабските милиони в Сити, а планът на Шейх Мансур е бил да стртира проекта си с име от ранга на Бербатов.

За Куук и компания става ясно, че изпускат българина на 1 септември около обяд и предприемат друг интересен ход.

По това време бразилската суперзвезда на Реал Робиньо лети от Мадрид към Лондон, за да подпише с Челси, но ръководството на Сити пренасочва частния самолет към Манчестър.

Бразилецът разбира, че не е в Лондон чак, когато вижда договора. Но пък офертата е добра и той подписва с "гражданите", докато Роман Абрамович и компания го чакат да кацне в столицата.