Бившият треньор на ЦСКА Александър Станков, който на три пъти в кариерата си е водил столичния тим, разкри, че Емил Костадинов му дължи огромна сума пари вече повече от десетилетие. Станков бе начело на “армейците” в началото на века, а за последно работи като директор в Локомотив (Пловдив) през 2019 година. В кариерата си той е бил селекционер на младежкия национален отбор, а също така е работил в Китай и Русия. 

Станков сподели за дълга на Костадинов в социалната мрежа “Фейсбук”, където коментира публикация на спортния юрист Георги Градев, свързна със спирането на вписването на Димитър Бербатов като президент на БФС, което се оказа дело именно на Коща.

Ето и какво написа той: 

"Пълна и точна истина. Заставам с името си зад всичко написано от г-Градев. Само аз мога ,без да се притеснявам , да приложа три Изпълнителни листа срещу г-н Костадинов. Задълженията му само към моето семейство са огромни. Не сметна за нужно да връща дадени от нас заеми . Върнал е част от задълженията си с дълги и тежки дела.  

А за една "малка" и "незначителна " сума от 300 000 евро се прави на приятно разсеян вече 11 години. Това е непогасена част от заемите. Аз и съпругата ми сме работили и сме изстрадали тези пари. Не като този господин, който няма нормален работен ден, съпругата му - също. Но пък цял живот е бил на хранилка някъде. И сега е още. 

Как се пуска този кокал. Колко хора получават пари за спане, софри и далавери. Ще попитат някои хора защо мълчах досега. Водихме дела, не трябваше да се шуми. Това е човекът, който навреди морално и финансово на мен и семейството ми. Нито за секунда не е съжалил за постъпките си. 

Този човек спи спокойно, без никакво чувство за вина и отговорност. Мога да покажа на заинтересованите официални документи. Нека всеки, който прочете този пост , да прецени иска ли бг футбола да бъде ръководен от такива хора. Голям футболист и изключително нисък човек!"

Самият Костадинов, който е член на Изпълкома на БФС, почти моментално отговори на Станков, заявявайки, че ще го съди за клевета.

"Глупости не ми се коментират. Нещо е в грешка този господин. И друг път съм чувал подобни глупости - нали преди няколко седмици си бях купувал поршета, джипове. Още днес ще му заведа дело за клевета", каза той пред "Спортал".