Ивайло Петев бе посочен като един от виновниците за кризата в босненския футбол от местната легенда Асмир Бегович.

34-годишният резервен вратар на Евертън, който в кариерата си е играл още за Челси, Милан и Стоук Сити, остана възмутен от празните трибуни по време на вчершната контрола между Босна и Кувейт.

Воденият от Ивайло Петев тим спечели с 1:0, а недоволството на Бегович е свързано с това, че действията на федерацията е довело до това, че хората изобщо не ги интересува този национален тим.

Като една от грешките той посочи назначението на Петев. Както знаем, този ход на федерацията не бе посрещнат особено добре в страната, като дори имаше и скромен протест срещу българина в Сараево.

"Правилно. Водени от престъпници. Вицо, Миске (Звездан Мисимович - б.р.), Петев, банда агенти. Вместо да бъдем футболен отбор, който да обединява една нация, ние се превърнахме в страница в eBay, за да пълним джобовете на престъпници. Ето ви сега...", написа Бегович, като публикува снимка на празните трибуни на стадиона в Зеница.

Тези критики към Петев и ръководителите на местния футбол идва само три дни, след като Босна измъкна престижно равенство 1:1 като гост на Франция. Все пак положението на страната в квалификационната група остава незавидно.

Босненците са на предпоследното четвърто място с две точки от три мача. Все пак шансовете за второто място остават, защото предстоят сблъсъци с директните конкуренти Украйна и Финландия, но всичко минава през задължителни победи.