Една от най-популярните италиански телевизионни водещи на последните 30 години - Мартина Коломбари, се изказа по скандалния случай с обвиненията в изнасилване към Кристиано Роналдо.

Бившата Мис Италия, актриса, водеща и модел на някои от най-големите модни компании на страната, е известен привърженик на Ювентус. Коломбари е и съпруга на Алесандро Костакурта, някогашен национал на Италия и капитан на Милан.

"Това е деликатен въпрос, но става дума за Роналдо и е лесно да го изкараш на първа страница на вестника - каза Мартина в телевизионно интервю. - Трудно е да прецениш каква е истината, когато не знаеш почти нищо за двамата замесени в случая. Какво се е случило точно? Дали тя наистина е влязла в стаята му, а после е казала "лека нощ" и е искала да си тръгне? И дали щеше са има обвинения, ако той не се казваше Кристиано Роналдо, а Марио Роси, да кажем?

Но истината е, че ако е искала да си тръгне, тя трябва да е свободна да го направи. Никой не бива да и пречи...

Не знам какво да кажа, нека следователите и съдията решават. Боли ме, защото хора като Роналдо са пример за децата, луди по спорта и футбола. А такива новини на първа страница не са добра реклама."

Обвиненията на американката Катрин Майорга възбудиха дело в САЩ срещу Кристиано за изнасилване, изнудване и други престъпления. Случаят е от 2009-а в Лас Вегас, но обвиненията излизат и стигат до съда едва 9 години по-късно.