Славиша Стоянович бе обявен официално за нов треньор на Левски, като словенецът ще изкара вторият си период в клуба.

Този път обаче предизвикателството пред него е доста по-сериозно, като той поема намиращият се на 12-о място тим на "сините", който освен това е в серизно финансова криза.

Бившият му помощник Небойша Милошевич обаче е убеден, че Стоянович ще може да се справи в тази ситуация.

Пред "Топспорт" Милошевич, който в момента е помощник треньор в Цървена Звезда коментира очакванията си за втория период на Стоянович в Левски.

"Със Славиша сме работили заедно в няколко клуба, в различни среди. Винаги е било удоволствие да работя с него заради неговите професионални и човешки ценности. Той е посветил голяма част от живота си на футбола и работата на треньор. Дава всичко от себе си - честно и искрено. Винаги сме в контакт. Говори си за футбола и живота като цяло, защото сме приятели.

Знам, че с много емоции и амбиции отиде да работи отново в София. Убеден съм, че ще извлече максимума от настоящата ситуация, която е взискателна и много трудна. Това може да се направи само от треньор, който познава манталитета на клуба, феновете, традициите. От специалист, който освен с голям опит, върши работата си с емоция и желание за успеха на клуба - това е Славиша Стоянович.

Аз в момента съм в щаба на Деян Станкович в Цървена звезда, но заради Славиша и страхотните преживявания от предишния ми престой в София, ще бъда голям фен на Левски.

Имал съм удоволствието да му бъда помощник в първия му престой в София, когато започна да формира отбор с подчертан характер, който да се бори за облика на Левски. Това съответстваше на традицията на клуба и идеята на феновете, но бе внезапно прекъснато. Беше много труден момент и за мен. Мисля, че можеше да направим много за клуба. Сега обаче обстоятелствата са много сложни. Всички са наясно с това. Изисква се много работа, но и търпение - това обаче не е лесно.

Всеки мач е важен, дербито срещу ЦСКА също е важно, но много по-важни са дългосрочните цели - какъв клуб, отбор, футболисти, начин на игра ще бъдат след шест месеца. Левски ще бъде ли отново в борбата за върха в българския футбол през следващия сезон, в борбата за евротурнирите - там, където е мястото на Левски.

Славиша Стоянович е систематичен професионалист, отличен психолог, който ще извлече максимума от всички играчи в този момент. Също така с ръководството на клуба създава и прилага система за връщане на Левски по пътя към успеха. Той е упорит и смел. Вярвам, че с подкрепата на всички - клуба, феновете, ще успее в своята мисия. Знам, че това е много важно за него и той има голямо желание да се бори за титлата в българското първенство през следващия сезон".