Парижката полиция разкри подробности около двата обира, случили се в домовете на звезди на ПСЖ, докато те играят в мача срещу Нант в неделя.

Крадци влязоха в домовете на Анхел Ди Мария и капитана Маркиньос, като Ди Мария дори бе сменен в 62-ата минута на мача и ведна се отправи към дома си.

Първончалните информации бяха, че става въпрос за физическо насилие от страна на крадците. Във френските медии също така се завъртя версия, че семейството на Ди Мария е било държано като заложници по време на самия обир.

Полицията обаче отрече тези информации. Съпругата и децата на Ди Мария за щастие са добре, като така и не са имали среща очи в очи с крадците. Те са усетили наглуването в дома им и са се скрили, разминавайки се само с уплах.

Крадците са влезли в дома на арженцитена през фитнеса, намиращ се в мазето на луксозната къща. Те директно са се отправили с асансьор към втория етаж, където са задигнали бижута и часовници на стойност около 500 000 евро. Това показва, че по всяка вероятност те са знаели какво точно търсят и къде да го намерят.

Далеч по-драматична е била ситуацията в дома на Маркиньос, където по това време са били баща му и двете му сестри.

Бащата на бразилския национал се е сблъскал с крадците, като е бил ударен в главата и завързан. Той, заедно със своите две дъщери е бил затворен в една от стаите.

Крадците са задигнали доста бижута и ценни предмети, чиято стойност тепърва ще се изчислява.

Двата обира са станали по едно и също време, като се работи по верисията, че става въпрос за координирани действия между хората в двете къщи.

Все по-честа става практиката в Европа, футболни звезди да биват ограбвани докато играят мач по същото време.

В повечето случаи крадците се натъкваха на празни домове, но понякога се стига и до такива ситауции, в които семейството е там.