Бившият ни национал Благой Георгиев изрази намерение да се върне на терена.

В интервю за "Спортал", 37-годишният играч призна, че оферти не липсват, а той сериозно обмисля да приеме някоя от тях.

Георгиев така и не е обявил края на кариерата си, но за последно игра професионален футболен мач на 20 септември 2017-а.

Тогава той прекара 77 минути на терена, а неговият Оренбург загуби с 0:2 от Рубин (Казан) за Купата на Русия. Само 4 дни по-късно Георгиев бе в групата за мача срещу Шинник, но не попадна в игра, а това бе и последния му досег до играта.

В следващите две години той се подвизаваше като светска звезда, участвайки в различни телевизионни формати.

"На никой професионален спортист не му е лесно да каже "стоп". Освен това, когато гледам какво е положението, си казвам, че имам още какво да дам на футбола. Имам три оферти и до две-три седмици ще получа яснота около бъдещето.

Смятам да се завърна на терена и това не е шега. Едната оферта е от българския елит, но засега не искам да споменавам името на отбора. Другите две предложения са от Русия.

Играя на малки вратички, забавлявам се с приятели. Поддържам сериозно форма - всеки ден тренирам. Имам нужда от подготовка месец-два и ще съм напълно готов да се върна на футболния терен.

Както казах, има предложения, вървят разговори и мисля, че имам още какво да покажа", сподели той.

Георгиев, който има 50 мача с екипа на България, коментира и предстоящия мач срещу Англия.

"В националния отбор на Англия са някои от най-добрите футболисти в света, но пък защо да не ги бием веднъж и ние. Всичко става. Кой очакваше, че през 1994 година ще стигнем до медалите. Приятел съм с Краси Балъков, знам колко му е трудно. Трябва да имаш и кадри, с които да работиш, не става само с желание. Проблемът са ни кадрите. Всички говорят, че трябва да се работи в школите, че трябва да се започне от детско-юношеския футбол, но никой нищо не прави година след година, затова сме на това дередже. Така или иначе аз обичам изключително много националния отбор и съм му голям фен, пожелавам успех!