Благой Георгиев е кандидат №1 за висока позиция в спортно-техническата йерархия на Левски, ако и когато стане сделката за смяна на собствеността в клуба.

Бившият национал е свързващото звено между "синьото" ръководство и Джоузеф Диксън, който от няколко дни е в София и огледа състоянието на стадион "Георги Аспарухов", административните сгради и тренировъчния комплекс на Левски.

Зад 31-годишният британец седят инвеститори, които са готови да демонстрират намеренията си с начална "инжекция" от 3 милиона евро.

Финансистите на българския гранд са изчислили, че приблизително толкова са необходими в следващите седмици за погасяване на дължимото към играчи, треньори и институции, както и по такива дела, които могат да бъдат пречка за професионалния лиценз на "сините".

Диксън и Георгиев са почти постоянно заедно из столицата, като неведнъж бяха засичани в компанията на хора от настоящото ръководство на "Герена", бивши играчи и треньори, и други футболни хора.

Иименно бившият играч на Славия е сочен за вероятен следващ изпълнителен или спортен директор на Левски. И двете позиции са свободни - първата е такава от влизането в клуба на Наско Сираков, а втората - след напускането на поста Павел Колев. 

Очаква се сделката да мине едва, след като по нея дадат мнение членовете на управата на "сините", а последната дума ще има Наско Сираков - настоящият притежател на основния пакет с акции.

Легендата на Левски иска да запази мястото си като оперативен управляващ директор в клуба, както и да задържи т.нар. "златна акция", която да му дава право на вето на някои решения на новите собственици, ако те се отклоняват от инвестиционния план, който трябва да бъде одобрен преди сделката.