Президентът на родния футболен съюз - Борислав Михайлов, излезе с официална позиция относно терньорския пост на националния отбор.

Припомянме, че в деня на гостуването ни в Косово, в медийното пространство се появиха информации, че Петър Хубчев ще напусне поста в посока Левски, а начело на България ще застане Красимир Балъков.

Твърденията бяха категорично отречени от ръководството на Левски и Красимир Балъков, който е треньор на Етър. Петър Хубчев пък избягваше темата и отказа да я коментира.

В публикуваното си на сайта на БФС изявление, Борислав Михайлов заявява, че Петър Хубчев е треньор на националният тим и всяка информация твърдяща противното е спекулация.

Ето и изявлението му, което публикуваме без редакторска намеса:

Във връзка с тиражираните информации от последните няколко дни, поставящи под съмнение бъдещето на националния селекционер на България, държа да подчертая следното:

Българският национален отбор има старши треньор и неговото име е Петър Хубчев. Оставането на селекционера на поста никога не е било поставяно под съмнение нито от страна на ръководството на Българския футболен съюз, нито лично от негова - а всички публикации, твърдящи обратното, бих окачествил като спекулативни.

Българският национален отбор върви по правилен, макар и труден за извървяване път, и призовавам всички представители на медиите, всички привърженици и спортната общественост като цяло, да му бъде осигурено нужното спокойствие и да му бъде гласувано необходимото доверие, за да продължи да се развива в положителна посока.

Борислав Михайлов

Президент на БФС