Президентът на родния футбол Борислав Михайлов даде отлична оценка на управлението си, което продължава вече над 15 години. Легендарният вратар гостува в предаването "120 минути" на bTV само два дни преди извънредния конгрес на БФС, който бе свикан по настояване на друга голяма фигурия от родния футбол - голмайстор №1 в историята на националния ни отбор Димитър Бербатов, който е и кандидат за поста на Михайлов.

"Работата си по справянето с развитието на българския футбол оценявам с пет. Шест за прозрачността на БФС, като организация. И шест за справяне с корупцията в българския футбол, защото такава няма", убедено заяви президентът.

"Не ми хареса мача с Литва вчера, но има и такива двубои. Отборът е млад, треньорът е млад. Момчетата трябва в битката да се развиват. Неприятна загуба, но и това го има във футбола", каза той относно загубата с 1:3 от Литва вчера и допълни, че работата на БФС е е да подсигури условията за подготовка, както и промяна, а именно да се сглоби отбор, който да успява.

"Резултатите на националния отбор не са винаги правопропорционални с работата на ръководството. Работи се така, както трябва да се работи. Треньорите и играчите имат най-добрите условия. Повечето клубове също", продължи Михайлов.

Големият ни вратар също така призна, че е имало моменти, в които е искал да обърне гръб на футбола - когато подаде оставката си, която после обаче оттегли. Според него в периода, в който бе далеч от работата, сам е видял грешките си и е видял, че може да помогне на футбола.

"Всички хора, които ще бъдат в залата след два дни, знаят какво съм дал и какво съм правил. С опита и поуките от грешките мога да дам нещата да продължат да се случват и да има една стабилност. От другата страна, която и да е тя, виждаме агресивно поведение. Говори се, че трябва промяна, но навсякъде трябва промяна. Става въпрос дали ще е към нещо по-добро или просто е за "стани да седна", обобщи президентът.

Конгресът е във вторник в Зала 1 на НДК. Останалите кандидати за поста на Михайлов са Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев.