Крилото на ЦСКА Маурисио Гарсес спечели първа индивидуална награда в цялата си кариера.

Играчът бе избран за номер 1 на кръга в Първа лига, след като вкара хеттрик при успеха на "червените" с 3:0 като домакин на Арда. Той бе избран с 11 от общо 18 гласа от треньорите у нас.

"Надявам се да съм в ЦСКА още много пъти и да се опитам да вкарам отново хеттрик. Наистина, това е първият ми хеттрик и съм много щастлив, че отбелязах и помогнах на отбора. Това е и първата ми индивидуална награда досега в кариерата. Адаптацията ми, когато дойдох преди половин година, не беше лесна. Не бях такъв, какъвто исках да бъда. Сега започнах вече да изглеждам така, както искам. Работих много през тази подготовка. Не искам да кажа, че миналия сезон не съм се раздавал, просто нещата не се получаваха и сега работата започва да се вижда", каза крилото.

Той сподели интересни факти и около преминаването му на "Армията", като видя божията намеса в това.

"Моят мениджър ми предложи да дойда в България. Каза ми, че има много добра оферта за мен и ако искам, да прочета за клуба. Тогава му казах: "Този, който решава нещата в живота ми, е Господ. Ако се е появила тази възможност, той е рекъл да отида там", допълни халфът на ЦСКА.