Проблемите и въпросителните около финала за Копа Либертадорес продължават.

Историческият финал за най-важния трофей в Южна Америка противопостави двата гранда на аржентинския футбол - Бока Хуниорс и Ривър Плейт.

Първият мач завърши наравно 2:2, а реваншът трябваше да се играе в събота, но все още не се е състоял.

Автобусът с играчите на Бока бе нападнат пред стадиона на Ривър. Имаше пострадали футболисти, някои с наранявания от счупените стъкла, други от сълзотворния газ, който полицията използва за разпръскване на тълпата.

В крайна сметка мачът бе отложен с час, след това с ден. Отложиха го и в неделя, а днес всички ръководни органи трябва да се съберат и да решат каква ще е съдбата на мача.

Организацията му е сложна, изисква се доста охрана, блокиране на улици и цели квартали. Всичко се усложнява и с предстоящата среща на Г-20 в Буенос Айрес.

В последните два дни из аржентинските медии се изписаха всякакви варианти. Присъждена на служебна победа на Бока, мач пред празни трибуни, мач извън Аржентина, дори и мач на друг континент.

Във връзка с последния вариант, в офисите на двата клуба пристигна интересно писмо.

То е от кмета на италианския град Генуа, който предлага на двата клуба да се завърнат към корените си и да изиграят мача на "Луиджи Ферарис".

Снимка: Twitter

И двата гранда са основани преди над 100 години от генуезки емигранти. Отборите имат и доста фенове в Европа, а и със сигурност доста ще тръгнат и от Аржентина.

Разбира се, такъв вариант е малко вероятен, но на този етап е единственото конкретно положение за мач извън Буенос Айрес.