Болоня и ЦСКА са преговаряли цяла нощ за трансфера на Валентин Антов в италианския клуб, гръмнаха медиите на Апенините.

В понеделник капитанът на ЦСКА премина в отбора от Серия А под наем до края на сезона срещу 500 000 евро, а опцията му за закупуване през юни е 3 милиона. 20-годишният защитник мина прегледи в Болоня и може да играе още в неделя при гостуването на Парма, който е пряк конкурент в битката за оцеляване.

Близкият до клуба от Реджо Емилия агент Анжело Кристофолети разкри подробности по сделката, за която е помогнал от италианска страна:

"Интересът от Болоня се появи през уикенда и преговорите стартираха светкавично, като продължиха през нощта в неделя. Знаех, че това момче е заинтересувало много клубове в цяла Европа, включително и няколко италиански. След представянето му срещу Рома в Лига Европа, едно от запитванията бе именно от там.

Моите контакти с президента на ЦСКА Ганчев помогнаха, стартирахме разговорите веднага.

В събота разговорите с друг италиански клуб са забуксували и тогава Болоня влезе в играта. Не беше лесно, защото ЦСКА гони титла в България и не искаше да се разделя със своя играч сега. Освен това са загрижени, че той ще има проблем се езиковата бариера. Стъпка по стъпка обаче идеята Валентин да иде в Болоня им се стори приемлива, като важна роля играе това, че треньор е Синиша Михайлович."

Според агента, Болоня е изпреварил няколко италиански клуба, но и Арсенал, както и руския ЦСКА (Москва), които са били готови да влязат в битката за Антов.

"Михайлович е впечатлен - казва още Кристофолети. - Това младо момче сега играе като централен защитник и има страхотно физическо присъствие, но е отлично подготвен и технически. Той бе полузащитник в началото на кариерата си. Капитан е на най-известния отбор в България. Има огромно желание, ентусиазъм и страхотен дух на боец."