https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18149011/013100

Етър победи Локомотив в Пловдив с 2:0 и направи голяма крачка към достигане на финалната битка, която ще определи съперника на Левски в баража за Лига Европа.

"Виолетовите" изиграха много силно първо полувреме, в което вкараха и двете попадения.

Преди тях удариха и греда чрез Даниел Младенов, който не успя да реализира центриране отляво. Това обаче не бе така в 24-та минута, когато нападателят засече страхотно центриране на Крум Стоянов за 1:0.

В 36-та минута великотърновци получиха и дузпа. Младенов бе изведен зад защитата и Мартин Луков излезе да пресича топката, но събори съперника си. Съдията посочи бялата точка и изгони вратаря на пловдивчани.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18149011/113100

Дотам не трябваше да се стига, тъй като при паса към Младенов, той бе в засада, която бе видима и в реално време. Отсъждане за такава обаче нямаше. Георги Сърмов се нае с изпълнението на дузпата и вкара за 2:0.

През втората част Локо с 10 души се затрудняваше да задържа по-продължително топката и трудно стигаше до вратата на съперника.

В самия край обаче Ален Ожболт изпусна най-доброто положение, след сам срещу Христо Иванов стреля и последва страхотно спасяване на стража. В тази ситуация също имаше неотсъдена засада.

Реваншът във Велико Търново е на 10 май.