Капитанът на ЦСКА Валентин Антов преминава в Болоня, който играе в италианската Серия А. Сделката стана факт часове преди затварянето на трансферния прозорец за клубовете на Апенините, а и в по-голямата част от Европа.

20-годишният младок е една от големите надежди на българския футбол, а наскоро стана втори в класацията за футболист на годината у нас.

Бранителят дебютира с червената фланелка преди 5 години, едва навършил 15.

Антов отива в Болоня под наем до лятото срещу сума около 550 000 евро, като опцията за закупуване ще е между 3,3 и 3,8 милиона евро, ако италианският клуб реши да я активира.

В този отбор е играл българин - Николай Илиев носеше екипа на Болоня в края на 80-те и началото на 90-те години.

Там треньор в момента е легендарният сърбин Синиша Михайлович, сам играл и на този пост в центъра на отбраната в края на кариерата му, след години като полузащитник.

Тимът му е 15-и в класирането с 20 точки след 20 кръга.

Ето го и официалното потвърждение от сайта на ЦСКА:

"Армейци,

Бранителят на ЦСКА Валентин Антов ще играе до края на сезона в Серия А с екипа на Болоня.

Младият капитан на червените ще бъде преотстъпен в италианския тим, който ще има опция да откупи правата му. Към най-добрия български бранител имаше засилен интерес и от други клубове, но Болоня бяха изключително настоятелни в последните дни на трансфeрния прозорец и в крайна сметка Антов прие предизвикателството да демонстрира таланта си в едно от най-силните първенства на света."