Президентът на родния футбол Борислав Михайлов бе избран за председател на Футболната комисия на УЕФА. Така родната футболна легенда ще оглави един от най-важните комитети в структурата на европейската централа за период от следващите четири години.

Заместници на Михайлов ще бъдат легендарни фигури като Збигнев Бониек, Луиш Фиго, Деметрио Албертини и Деян Савичевич. Сред членовете на ръководената от него комисия попадат и Олег Протасов, Владимир Шмицер, Теодорос Загоракис и Михай Стойкица.

При предишния мандат българинът бе заместник на тогавашния шеф на комисията - Леван Кобиашвили от Грузия.

"Това е огромно признание за мен, а също и огромна отговорност. Благодаря на ръководителите на УЕФА за доверието - все пак става дума за една от ключовите позиции в европейския футбол. Едва ли има по-красноречива оценка за моята работа и работата на БФС от това Футболната комисия на Европа да бъде поверена на българин", каза Михайлов.

Дългогодишният президент на родния футбол за първи път получи ръководна позиция в УЕФА през 2011-а - в продължение на осем години той бе част от Изпълкома на централата, като същевременно бе и председател на Комисията по футзал, както и на тази за развитие и техническо подпомагане.

От януари 2017-а пък е член на Комисията за развитието на футбола на световната централа ФИФА, отговаряща за стратегическото развитие и правилата на играта.