Президентът на БФС Борислав Михайлов изненадващо обяви, че е възможно да има и три конгреса на централата, насред неяснотите кога всъщност ще е форумът.

В сряда съдебно решение постанови той да е на 12 октомври - Извънреден, а ръководството на БФС в отговор обяви, че ще има конгрес през март догодина - Редовен.

След победата на България над Грузия, Михайлов коментира пред репортери:

"На този въпрос никой не може да отговори сега. Към момента има конгрес, свикан от съда и един, насрочен от Изпълкома. Може да има и три конгреса.

Никой не забранява бройката на конгреси. Няма да война във футбола, аз няма да позволя. Ще си има конгрес.

На него хората, които ще се кандидатират, ще имат възможност да убедят делегатите кой е по-добрият избор. Преекспонира се много темата. Това е футбол и БФС организира футболния живот в България.

За пръв път се случва такова нещо. Доста е странно, че съдът го решава. Ние ще се съобразим с решението на съда, но никой не знае дали сега или март ще има конгрес. Въпросът е да е организиран правилно. Делегатите са много, трябва да се правят документи. Не е лека работа.

Щом така е решил съдът, сме длъжни да се съобразим. Един месец не е много време за организирането на такъв конгрес. Няма какво да оспорваме и не може да си направим изводи. Трябва да сме справим с този един месец. Ако не успеем, ще отидем на друг конгрес.

За мен няма смисъл за извънреден конгрес. Моите колеги два пъти отмениха конгрес, а за нещастие пак сме в пандемия. Догодина си има редовен конгрес, тогава изтича мандатът. Всички ще могат да се подготвят."