Премирът в оставка Бойко Борисов направи коментар и около бурните събития, споходили футбола ни в последната седмица.

По време на днешния си брифинг, Борисов сподели, че няма нищо изненадващо в това, че Борислав Михайлов се оттеглил оставката си от поста президент на БФС.

Борисов го направи по любопитен начин, сравнявайки завръщането на Михайлов начело на футбола ни със завръщането на политически лица като Татяна Дончева, Мария Капон, Мая Манолова и Арман Бабикян.

"След като Татяна Дончева се върна, Мария Капон се върна, Бабикян се върна, Мая Манолова се върна след Костинброд, абсолютно нормално е на този фон да се върне и Борислав Михайлов.

Нали не ме държите и за това отговорен. Ще минат 2-3 седмици и кортежите на мутрите ще спрат на "Червило" и т.н. Надявам се да има репортажи", каза той по време на брифинга.

Припомняме, че оставката на Михайлов бе поискана през октомври 2019-а, когато Борисов в ролята си на премиер публично обяви, че кабинетът няма желание да работи с това ръководство на БФС. Конкретната причина бяха расистките скандали около европейската квалиифкация между България и Англия.

18 месеца по-късно, Михайлов реши да оттегли оставката си и се завръща начело на футбола ни. Той дори отмени насрочения за края на юни Конгрес и реши да довърши пълния си мандат до февруари 2022-а.