Премиерът Бойко Борисов отново повдигна тема за нов Национален стадион в София, по време на откриването на ремонтираната спортна зала в Зимния дворец.

"Ако се направи така от футболистите, че да има нужда и да се стекат десетки хиляди желаещи да гледат футбол - каза министър-председателят. - Така както беше преди.

Тук спортните журналисти може малко да помогнете. Да направим едно обсъждане дали Националния стадион е нужен на това място. Вие го направате, за да няма после приказки.

Всеки мач блокира София, а мачове има почти всяка седмица. На това място, този Национален стадион върши ли работа? Може да се построи нов стадион, а този да се ползва за друго. Просто давам идея.

Защото този хем не върши работа за нищо, хем се дадоха десетки милиони за ремонти преди нас. Нищо не ремонтираха. Този стадион непрекъснато задръства града.

Аз имам идеи и ако спортната общественост прецени, че това е правилно решение, ще го направим.

Снощи колко хора имаше на мач на Националния стадион (Славия - Ботев-Враца - б.а.)? Двеста човека, а два милиона не могат да минат покрай стадиона.".

Преди две седмици Борисов изрече при друга публична поява, че е отворен към идеята да се построи нов Национален стадион.