Президентът на Мидълзбро Стийв Гибсън реагира остро на искането на Челси съботният мач от турнира в Купата на Футболната асоциация срещу неговия отбор да бъде игран без публика.

Шампионите на Европа трябва да гостуват на отбора от второто ниво Чемпиъншип в четвъртфинал, а заради забраната за лондонските "сини" да продават билети на своите фенове, както и ограниченията на разходите им за пътувания, дойде искането.

Челси е в много сложна ситуация след санкциите и тоталното замразяване на бизнеса и банковите сметки на Роман Абрамович на Острова, дошли заради връзките му с Кремъл.

Аргументът за искането от по-рано днес бе, че така ще се запази "честността и достойнството на турнира, като двата отбора бъдат поставени при равни условия".

Гибсън (в средата на снимката горе) изригна в отговор, а по-късно тази вечер Челси оттегли искането и ще играе в Мидълзбро без своите фенове, а при пълен стадион с привърженици на домакините.

"Челси и честност? Тези две думи заедно, в едно изречение, няма как да са реалност - остър бе босът на Боро. - От 19 години печелите трофеи с мръсните пари, корупционните пари на един човек.

Не ви ли е срам да говорите за достойнство и честност!?

Абрамович е изритан от футбола и бе крайно време това да стане. Брус Бък (председателят на Челси - б.р.) също трябва да бъде изритан! Къде е интелектът на този човек да отправя такова искане до Футболната асоциация!?"