В Пловдив очакват Азрудин Валентич да бъде обявен за нов треньор на Ботев, след като бъде приключена сделката по влизането в клуба на новия собственик Антон Зингаревич. Според информация на "Спортал", босненският специалист дори вече е в града и очаква развръзка, срещи с ръководители и хора от клуба.

50-годишният Валентич води втородивизионния датски Фремад Амагер, а кариерата му на треньор мина изцяло в Северната част на Европа. През 2011-а за първи път стана главен наставник във Васалунд (трета шведска лига), след това води Асириска във втора дивизия, Далкурд в елита на страната (само за 10 мача), след което отиде в Дания и от два сезона е начело на Фремад Амагер.

Има шведски паспорт, а в страната е популярен като Вали. На два пъти е бил помощник на шведската легенда Олоф Мелберг, който прави първите си стъпки като треньор с него в Бромапойкарна, а преди година бяха заедно и в настоящия клуб на Валентич.

Като цяло се очакват доста промени в Ботев, когато сделката бъде завършена.

Но дали това ще е човекът за треньорския пост и колко нови играчи ще има, тепърва предстои да разберем. От клуба засега официални новини около смяната на собствеността няма, за последно преди Нова година актуалната информация бе, че преговорите продължават.