Пловдивският Ботев е на крачка от профажбата на един от големите си таланти, с което в касата на клуба ще влязат жизненоважни средства.

Става въпрос за офанзивния халф Станислав Шопов, който ще премине в нидерландския Херенвеен.

Макар само на 18, Шопов вече втори сезон е основен играч за "канарчетата", като има 45 мача на сметката си. Очаква се Ботев да получи около 150 000 евро за сделката и още 100 хиляди под формата на бонуси.

Клубът продължава да е в изключително тежка ситуация след напускането на собственика Георги Самуилов. Касата е празна, а настоящите притежатели на акциите разкриха за доста притеснителни дългове, които могат да доведат до фалит на славния пловдивски клуб.

В същото време стана ясно, че 36-годишният Георги Онов ще поеме треньорските функции в клуба, макар и временно. До този момент той водеше юношеският тим до 17 години на "канарчетата", като заедно с целия си щаб ще води заниманията на "А" отбора.

По всяка вероятност ще се търси по-опитен треньор, който да води мачовете на тима, но предвид тежката ситуация, няма да е изненада, ако Онов остане по-дълго от очакваното.