Два от най-старите и популярни клубове у нас - Ботев и Левски, изказаха на официалните си сайтове съболезнования за смъртта на легендарния Динко Дерменджиев.

Най-големият футболист в историята на Ботев, който води и Левски в един период през 90-те години като треньор, си отиде рано тази сутрин на 77 години.

"Легендата на Ботев Пловдив и българският футбол Динко Дерменджиев напусна този свят. Рано тази сутрин, в малките часове на 1 май, емблематичният играч и треньор на "жълто-черния" клуб почина след близо двумесечна борба за живота си вследствие на претърпян инсулт - пише в сайта на Ботев. - Чико си отиде месец преди да навърши 78 години, а отсъствието му ще остави болезнена празнота в голямото семейство на ботевистите.

ПФК "Ботев" изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на Динко Дерменджиев. Допълнително ще бъдат съобщени подробности за поклонението пред големия български футболист."

На страницата на Левски посланието е "Почивай в мир, шампионе!", добавено към трогателна снимка на Чико с Христо Бонев и Гунди.

"Легендата на Ботев (Пловдив) и българския футбол Динко Дерменджиев ни напусна тази нощ само месец преди да навърши 78 години... - пише в сайта на Левски. - Като треньор извежда Ботев (Пловдив) до Купата на страната през 1981 година, а също така е начело на Левски през сезон 1991/92.

Чико ще остане в спомените ни като един от най-доблестните и почтени хора, невероятен майстор с коженото кълбо, джентълмен и близък приятел на Георги Аспарухов.

Почивай в мир, шампионе!".

www.levski.bg