Станислав Генчев вече не е треньор на Ботев, потвърди клубът, след като още преди няколко часа "Dsport.bg" оповести, че смяната вече е факт.

Чисто спортно-технически смяната не изглежда нелогична, защото въпреки сериозният бюджет и афишираните амбиции, Ботев се намира на 14-ото място с едва две точки от шест кръга.

Освен това "канарчетата" продължават да нямат победа на новия си стадион, като три от петте неуспешни домакинства бяха именно под ръководството на Генчев.

Любопитното в случая обаче бе, че Генчев бе единственият човек в клуба, ползващ се с фенската подкрепа, докато играчи и ръководство бяха системно обиждани и изпращани с викове "всички вън".

След днешната среща е взето решение Генчев да бъде освободен от поста, като се очаква това да бъде официализирано в до часове.

Оценка за работата му бе изказването на руския собственик Антон Зингаревич пред "Дарик", в което той определи действията на Генчев като опит за саботаж на отбора.

"Моето мнение е, че отстрани работата на треньора изглежда като саботаж. Наистина не разбирам това и не разбирам как професионалист може да прави такова нещо. Аз не съм професионалист в тази област и това е само моето мнение. Това са моите изводи, до които достигам след разговори с хора от щаба".

И докато драмите в Ботев са в разгара си, "Спортал" сензационно написа, че фаворит за поста на Генчев е ... Саша Илич.

Сърбинът бе част от футбола ни до края на миналия месец, когато бе освободен от ЦСКА след проажението с 0:2 от Сепси в Лига Европа. Илич все пак остави позитивни впечатления у нас с битката за титлата през миналия сезон, когато воденият от него тим на "червените" не стана шампион само заради една точка.