Ботев (Пловдив) най-сетне успя да отбележи гол след завръщането си на реновирания стадион "Христо Ботев", но отново не победи, отстъпвайки с 1:3 на "Левски". "Канарчетата" не са доволни от съдийството като цяло и излязоха с декларация, в която посочват три ситуации, при които според тях решенията на Валентин Железов са повлияли на крайния изход от мача.

Ето и какво пишат от пловдивския клуб:

"Изминаха два дни от края на мача с Левски. Осъзнаваме, че за загубата първо трябва да търсим вината в нашето представяне на терена.

В същото време, цялата футболна общественост видя редица спорни отсъждания в мача.

Представяме на Вашето внимание три ситуации, в които решенията на главния съдия и неговите помощници повлияха на развитието на срещата.

И трите положения бяха отсъдени в полза на Левски, а главният съдия нито веднъж не бе повикан да прегледа положенията от VAR.

1 - брутален удар с лакът в лицето на Мартин Секулич, при който главният съдия не отсъжда дори нарушение (влизането на Хосе Кордоба е за червен картон)

2 - дузпа за Левски - много спорна ситуация, при която множеството повторения показват, че контакт на Пунчец с играча на "сините" няма

3 - нарушение в атака на Уелтън срещу Джаспър Ван Хертъм - очевидна ситуация за фаул в нападение, в следствие на която пада третият гол за Левски"

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО