Олакунле Олусегун, Джонатан Окоронкво и Ифеани Ндука официално преминаха в Краснодар, след като Ботев (Пловдив) одобри трансфера и на тримата играчи в руската Висша лига.

Младоците Олусегун, Окоронкво и Ндука прекараха последната си година в Краснодар под наем, а сега трансферът им става перманентен. Сумата по сделката не се съобщава.

Олусегун и Окоронкво играха за първия отбор на руския тим, а Ндука бе в дубъла.

"Ботев пожелава късмет и успешна кариера на тримата футболисти. Това е важен ход за тримата таланти, част от настоящия треньорския щаб започна да работи с тях още от тийнейджъри и ги направи професионални играчи", написа официалният сайт на "канарчетата".

Иначе помощник-треньорът на Ботев Тимур Дагуев обърна специално внимание на Олакунле.

"Трансферът на Олусегун е втората най-голяма сделка в историята на клуба. Да работим с млади играчи и да ги продаваме е част от нашата стратегия и ние ще продължим да действаме по този начин. Олусегун е талантлив млад играч с голяма способност и сила за напредък. Работейки заедно, ние го направихме утвърден професионален играч, който привлича вниманието на други големи клубове.

Ситуацията в руската Висша лига сега даде на него и други момчета голям шанс за успех, така че решихме, че това е добър ход и за трите страни - Ботев, ФК Краснодар и играчите", заяви Дагуев.