Ръководството на Ботев (Пловдив) е подало жалба до Българския футболен съюз, свързана с датите и часовете на домакинските мачове на "канарчетата".

Пловдивчани недоволстват от факта, че са принудени да играят домакинствата си в работни дни, което при всички положения се отразява на посещаемостта на мачовете.

Такъв бе случаят с домакинството на Етър от последния кръг, което се игра в петък от 17:30 часа, а това предизвика недоволството най-вече на "жълто-черните" фенове.

Ръководството обяви, че застава на тяхна страна и написа:

"Уважаеми Ботевисти,

Бихме искали да ви уведомим, че ръководството на ПФК Ботев изпрати официална позиция до БФС, в която категорично изразяваме несъгласието си с дните и часовете, в които се провеждат домакинските срещи на представителния ни мъжки отбор.

Заставаме изцяло на ваша страна в нееднократно изразеното от вас недоволство относно провеждането на футболни срещи в работни дни и в часови пояс, правещи невъзможно вашето присъствие и подкрепа на стадион "Христо Ботев", така нужни на момчетата в "жълто-черно".

Ние знаем, че футболът е за феновете и това разбиране за тази фундаментална истина ни прави категорични в желанието си да защитаваме безкомпромисно вашите интереси.

Призоваваме отговорните лица, съставящи програмата на предстоящите футболни срещи от първенството и турнира за купата на България, да се съобразят с факта, че Ботев Пловдив разполага с най-модерното спортно съоръжение в България, включително и с най-доброто възможно осветление, за да не се налага всички работещи и учащи "жълто-черни" привърженици да бъдат лишавани от правото да подкрепят любимия си клуб.

Държавата инвестира десетки милиони в нашия дом, за да може същият да предоставя нужните условия футболните срещи да се играят във време, удобно за всеки един привърженик. Условията за това вече са налице, а ние очакваме БФС да се съобрази с интересите на обществото.

С уважение,

Ръководството на ПФК Ботев".