Десет години по-късно, Ботев (Пловдив) отново ще се завърне у дома - на "Колежа".

Първоначално обаче това ще се случи само и единствено за тренировка, при това в деня преди голямото градско дерби срещу Локомотив.

От клуба потвърдиха, че в събота от 10 часа отборът ще проведе кратко занимание на "Колежа", което ще бъде отворено за привърженици, желаещи да подкрепят любимците си преди дербито.

По стадиона все още вървят ремонтни дейности, а това ще е първият случай от 2013-а насам, когато футболистите на Ботев ще стъпят на терена на собствения си стадион.

Това се случи за последно преди 10 години, при нулево реми срещу Берое, след което старият и рушащ се стадион бе бутнат, за да бъде изградено модерно съоръжение на негово място.

Месеци по-късно обаче драмите около тогавашния собственик на клуба Цветан Василев свриха "Колежа" в момент на изграждане, а последвалата липса на финансиране доведе до това, 10 години клубът да играе на тренировъчната си база в квартал Коматево.

Очакванията са през април стадионът да получи акт 16 и да бъде тържествено открит с домакинство на Левски в първенството.