Ботев уволни треньора Николай Киров, след като сезонът се оказа провал в търсенето на място в евротурнирите.

Собственикът Георги Самуилов обяви новината, след като разговаря със своя съветник по спортно-техническите въпроси Еролин Кючуков, изпълнителния директор Иван Йотков, спортния директор Адалберт Зафиров и самия Киров. Прекият повод е травмиращата загуба от Локомотив в пловдивския финал за Купата на България на 15 май с 0:1, но се говори и за недоволство в отбора от методите на наставника.

""Правихме задълбочени анализи на това, което се случи. Освобождавам целия треньорски щаб - обяви Самуилов на пресконференция днес. - Това е мое решение и не подлежи на коментар. Имаме нулева година. От шест мача имаме шест загуби. Загубата от Локомотив (Пловдив) повлия на моето решение. Подготвяхме се много време. Осигурил съм всичко, което трябваше. Имаме и положителни неща в клуба - спечелена купа с Николай Киров, но животът е такъв. До една седмица ще обявим новия треньор. Подготовката започва на 13 юни, така че до 10 юни ще го обявим."

Николай Киров изведе Ботев до първа Купа на България за клуба от 36 г., когато през май 2017-а победи с 2:1 на финала Лудогорец.