Отборите на Ботев (Враца) и Арда (Кърджали) изпратиха с нулево равенство първия кръг от новия сезон в родния футбол. Така след 0:0 двата тима взеха по точка в изпъстрен с единоборства и твърди влизания мач, в който жълтите картони бяха повече от реалните голови възможности. 

Съдията даде общо седем картона - пет за гостите и два за домакините, като три от тях дойдохна в добавеното време на срещата. 

Домакините започнаха една идея по-добре от противника си и упражниха натиск, а при една от атаките искаха дузпа, но след консултация с ВАР такава не бе отсъдена. Дориан Бабунски бе в основата на всичко по-интересно напред за Ботев, докато идеята сякаш отсъстваше в играта на Арда.

След почивката това се промени и комбинация между Александър Георгиев и Светослав Ковачев доведе до шут на втория десетина минути след старта на полувремето, но вратарят Костов спаси.

Кърджалии погледнаха по-сериозно към противниковата врата, като Румен Руменов и Жуниньо опитаха да преодолеят безуспешно Костов на няколко пъти до края.

В четвъртък на Арда предстои реванш с Апоел Беер-Шева в Лигата на конференциите след 0:2 у дома миналата седмица, а в неделя тимът приема ЦСКА. 

Ботев от своя страна е домакин “Левски”.