Ботев (Враца) започна с победа плейофната фаза на Първа лига.

Врачани победиха Етър с 2:0 в мач от долната четворка на родния шампионат, където са замесените за оцеляване отбори.

Макар на този етап да не е ясно дали изобщо ще има изпадащи заради очакваната промяна на формата на първенството, отборите трябва да се борят за тази първа позиция в групата, която ще гарантира мястото им в елита и през следващия сезон.

На този етап това първо място заема именно Ботев, който след успеха има 25 точки. Две по-малко и мач по-малко има Славия, Етър е с 22, Монтана с 20. Ако има изпадащи, последните два тима ще отидат директно във Втора лига, заелият второ място ще играе бараж, първият е спасен.

Ключови в днешния мач бяха два момента. След равностойно и не особено атрактивно първо полувреме, Етър остана с човек по-малко на терена заради тотално безумие на Ловре Кнежевич в 49-ата минута.

Той грубо изблъска противников играч в гърдите, а това бе забелязано от реферите и означаваше директен червен картон.

Безумната проява на хърватина даде сериозно игрово предимство на Ботев, който с човек повече уцели греда създаде и няколко добри положения.

Секунди преди тази проява на Кнежевич, се случи и другият ключов момент, в игра за врачани влезе северномакедонецът Дориан Бабунски.

Именно той е човекът, който в 78-ата минута вкара за 1:0, а секунди преди края изработи и голът за крайното 2:0.

Бабунски откри след чудесно центриране на Ничев, когато се извиси във въздуха и прати топката в земята, а тя след това отскочи във вратата.

В даденото от съдията продължение Бабунски уби нтригата, след като открадна топката от бранител на Етър, напредна и подаде към Чавдар Ивайлов, който на метри от вратата офрми крайния резултат.