Голямото Ел Класико, макар и в контрола, бе голямата футболна тема през изминалия уикенд, а този път тя горещо вълнуваше както феовете в Испания и цяла Европа, така и тези отвъд океана.

Причината е ясна - приятелското Ел Класико се игра под светлините на бляскавия Лас Вегас, като част от американското турне на двата испански колоса.

Разбира се, че макар и да предизвика интерес в Европа, приятелският характер на срещата някак смекчи отзвукът след него, но в САЩ не бе така. Отвъд океана обаче останаха силно впечатлени от три неща след Ел Класико, в което Барса успя да победи вечния си враг Реал с 1:0.

Първото бе голът на новото попълнение Рафиня. Наистина впечатляващо попадение, което безспорно ще обере призовите места на компилациите с попадения от американското турне на клубовете.

ВИДЕО С НАЙ-ДОБРИТЕ ГОЛОВЕ ЗА УИКЕНДА ВИЖТЕ ТУК.

Друго, което американците не успяха да проумеят е мелето, което двата тима си спретнаха в края на първата част.

Тогава след страхотен пробив Винисиус бе свален безскрупулно на земята от играч на Барса, а докато играчите на двата тима се насъбраха около ситауцията, Серхио Бускетс и Родриго си размениха по няколко остри думи, което отприщи мелето.

Двамата се сдърпаха, а за секунди на терена настана хаос.

Сцени, които всяко Ел Класико в Ла Лига ни предлага, но в САЩ трудно проумяха защо това се случва в контрола. Очевидно, когато на терена са Реал и Барселона, терминът просто контрола не важи.

Друга тема, която не спира да се дискутира са цените на билетите за американските мачове.

Специално за Реал (Мадрид) и Барселона, най-евтиното възможно място бе на цена от 300 долара, или по 3,33 долара на минута футбол.

Но това бяха определена бройка места с ограничен брой.

Останалите пропуски бяха по-скъпи, а най-добрите места за гледане достигаха 1000 долара, или 11 долара за всяка минута футбол. И нека не забравяме, че тази цена бе за двубой без състезателен характер.

Но именно това е и основната причина европейските колоси да правят тези турнета - огромните приходи, които генерират.