Родният национал Божидар Краев е взел решение да остане в датския Мидтиланд, макар да е със статут на дълбока резерва в тима.

Пред медиите в Дания самият той призна, че е имал официални предложения от Испания и Португалия, но те не са били това, което е очаквал и искал. Именно заради това българинът е преценил, че ще е по-добре да остане в Дания поне през есента, като ще се опита да се пребори за игрови минути с екипа на Мидтиланд.

Това обаче едва ли ще се случи лесно, защото до момента Мидтиланд изигра 7 мача в първенството и 4 в квалифиакциите за Шампионска лига, а Краев не бе в групата за нито един от тях.

Все пак леко позитивна новина е, че той бе картотекиран за мачовете от Лига Европа, където датският тим попадна в една група с родния шампион Лудогорец.

Според медиите в Дания, двете официални предложения към Краев са били от втородивизионния испански Реал (Сарагоса), както и от елитния португалски Ещорил. Краев вече на два пъти прекара по 6 месеца под наем в Португалия, където защитваше екипите на Жил Висенте и Фамиликао.

Иначе той започва четвъртия си сезон в Дания, като най-успешен за него бе първият, когато изигра 17 мача в първенството, а Мидтиланд грабна титлата на Дания.

В следващите кампании той играеше все по-радко, а макар миналата година да влезе в 4 от мачовете на тима в групите на Шампионска лига, така и не получи сериозни шансове в първенството и бе пратен под наем.