Полузащитникът на националния отбор Божидар Краев демонстрира завидно самочувствие, като заяви, че той трябва да бъде новият номер 10 в националния отбор след оттеглянето на капитана Ивелин Попов:

"Хубава победа, но това класиране остава незадоволително. Моментът е добър да навлезе новата вълна български футболисти. Ивелин Попов съобщи решението си да се откаже. Мисля, че аз съм човекът, който трябва да заеме неговото място и номер 10 в средата на терена.

Една победа винаги вдъхва увереност на отбора", коментира Божидар Краев.

Капитанът Ивелин Попов остана доволен, че България спечели победа в последния му мач за националния отбор:

"Спазих си думата, че ще вземем победа и много се радвам, че я постигнахме. Няма значение, че чехите се бяха класирали и излязоха писания, че ще дойдат пияни, заляни. Дал съм дума на жената, на децата, плачат, казват - недей, недей, но връщане назад няма.

Отново ще съм в тази съблекалня, шефът на стадиона ми е приятел и ще ме пуска. Хубаво е, че Божидар Краев е казал, че ще заеме моето място. Важно е да има скоростни футболисти и бързина в атака.

Казал съм си мнението кой да бъде капитан на отбора. Трима-четирима човека са и трябва да се водят разговори с тях.

Говорих си с Десподов и оттук-нататък той ще е един от хората, които ще водят отбора. След загубата от Косово с 2:3 в София започнах да се замислям за отказване. Прибирам се вкъщи, жена ми плаче. С Англия също беше доста разочароващо и решението го бях взел".

Мнение на селекционера на националния отбор Георги Дерменджиев след победата:

"Казах, че искам една победа и то такава победа. Чехия е много добър отбор, който се класира на европейското. Доволен съм от тази победа, защото ръководство и фенове ще видят, че тези момчета имат възможности.

Момчетата бяха като отбор, а това е нашата сила. Всичко остава зад гърба ни и гледаме напред. Има жребий на 22-и и ще видим кой отбор ще ни се падне на баражите. Играем прагматичен футбол и гледаме към март месец."

Кирил Десподов заяви, че е готов да е новият лидер:

"Щастлив съм от победата, но получих удар в главата в края и не се чувствах добре да продължа мача. Има малко болка. Време беше да победим добър отбор и да ни дойде самочувствието. Днес играхме за Ивелин Попов. Този човек заслужава много за това, което е направил в тези 90 мача.

Готов съм да бъда лидер на националния отбор. Вече съм на възраст, на която мога да бъда лидер. Ако ми гласуват доверие, готов съм да бъда капитан на националния отбор. Това е голяма чест."