Валери Божинов и Левски още не са се разбрали по условията за разтрогването на договора на нападателя.

Звездата, който класира "сините" за Лига Европа с гола си за 1:0 срещу Етър в баража, бе обявен "извън плановете" след края на сезона. А бе привлечен само преди 4 месеца, преди старта на пролетния полусезон.

Божинов прие решението на клуба, но настоява да получи дължимите му суми, за да се съгласи на разтрогване по взаимно съгласие. Ако няма споразумение за такова, Левски ще трябва да изплати пълния размер на възнагражданията му до края на контракта и да го прекрати едностранно.

"Няма никаква драма около мен и Левски - коментира футболистът пред Gong.bg. - Имам разрешение да тренирам с Ботев (Враца), все още съм футболист на "Левски". Поставих своите условия, Павел Колев също постави своите, очаквам да стигнем до консенсус."

Неофициални информации гласят, че нападателят не е доволен от предложението да му бъдат изплатени само две заплати като компенсация за прекратяването на контракта. Божинов е сметнал офертата за обидна, като проблемът дори не е изцяло финансов, а по-скоро идва от отношението.