Валери Божинов приключи поредното си италианско приключение.

Той се раздели с тима на Пескара, след като не изкара особено успешен период в клуба.

За "делфините" дори предстоят решителни баражи за оставане в Серия "Б", но те решиха, че няма да имат нужда от Божинов в тези мачове.

Родният нападател подписа с Пескара в началото на годината, но изигра едва 30 минути в общо 3 мача, като в последните седмици дори не попадаше в групата за мачовете.

Божинов обаче се предложи на закъсалия си бив клуб "Левски", макар да призна, че никой от щаба на "сините" все още не го е потърсил.

"Да, няма да остана в Пескара. Говорих с президента и се разбрахме, че няма да подновяваме договора ми, който е до 31 август. Вече съм напълно здрав и започнах тренировки, след като три седмици се възстановявах. Благодаря на президента Себастиани, на клуба и съотборниците ми, като се извинявам, че не успях да помогна.

Бих искал да остана в Италия, където се чувствам наистина щастлив.

Левски? Всички знаят, че Левски ми е на сърце. Там ситуацията е много трудна, но аз винаги съм готов да помогна, ако имат нужда от мен. Никой не ми е звънял. С Георги Тодоров сме в контакт, но не сме коментирали подобна тема. Нямам какво да кажа на този етап, тъй като досега бях играч на Пескара и мой приоритет беше да остана тук. Сега първо искам да си видя децата след дълги шест месеца. След което ще видим какво ще стане през следващите седмици, но както вече споделих: желая да играя футбол и през новия сезон", заяви Божинов пред "Спортал".