Валери Божинов заяви, че ще се опита да си осигури трансфер в чужбина в най-близко бъдеще. Нападателят на врачанския Ботев обяви, че иска отново да играе зад граница. За последно нападателят се подвизаваше в хърватския Риека.

"Целите са ми високи и тези цели не се постигат само със скръстени ръце и скръстени крака. Те се постигат с много труд, много пот, много енергия, много желание и амбиция, хъс, спортна злоба. Надявам се да дам максималното от себе си, дори повече, за да осъществя трансфер. Дали на зима, дали лятото, защото моето желание е отново да се върна на сцената", каза Божинов пред COOLt по Би Ти Ви.

Според Божинов, откакто е срещнал приятелката си Биляна Дол, животът му се е променил. "Не го крия, че в последните три години животът ми се преобърна на 360 градуса". Той добави, че тя е вкарала ред и дисциплина в живота му.

"Аз знам, че този град и тази публика могат да ми дадат много и аз мога да дам много на публиката на Ботев (Враца), обясни нападателят.

"Един футболист трябва наистина да се чувства щастлив на едно място. Щастието идва не само, защото си в дадения град, а защото изпитваш любовта към футбола. Ставаш сутрин - подготвяш се психически, подоготвяш се физически. Чакаш да дойдат събота и неделя мачовете, зарядът. Самият аз съм си поставил цели независимо, че съм на 32 години и искам да ги изпълня", каза Божинов.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/2035-54403-36938/033100