Валери Божинов получи наградата за играч №1 на месец ноември и №1 за 16-ия кръг в Първа лига.

Реализаторът на Ботев (Враца) коментира амбициите си за бъдещето и формата на своя отбор. Заяви, че Ботев може да завърши в топ 6, но и че често в българското първенство по-богатите отбори биват подпирани от съдиите.

Визира дузпата която Берое получи за победата с 1:0 във Враца през уикенда:

"Феърплей е да не се правят схеми. За мен е важно да има феърплей. Всеки един футболисти и отбор в А група тренира и има амбиции да бъде сред най-добрите шест. Дали това ние ще го постигнем, това ще го покаже времето. Имаме желанието да се преборим за шестицата. Черно море дръпнаха пред нас, но трябва да сме реалисти.

Никой обаче не може да ми отнеме мечтата, че мога да постигна дадена цел. Дали ще има феърплей, това е друга тема. Виждам, че българският футбол се развива и върви напред. Има доста оспорвани мачове. Не коства нищо да мечтаеш и да имаш амбиции и цели.

Няма да е лесно, защото бюджетите на отбори като Черно море, Локо (Пд), Ботев (Пд), Берое са по-големи от нашите. Отборите с по-големи бюджети винаги са били по-подпирани. Онзи мач се отсъди дузпа за Берое срещу нас. Не искам да се връщам назад. Нормално е да се греши. И съдиите са хора и са част от играта".

"Всеки един български футболист, който играе в България, иска да излезе в чужбина. Ако не се получи, вратите ми във Враца са отворени. Ако не получа предложение от български клубове или в чужбина, не мисля, че това ще е проблем и нещо фатално.