Българският нападател Валери Божинов поддържа форма със самостоятелни тренировки и очаква с нетърпение подновяването на футболния сезон в Италия.

Божинов се авърна на Апенините през февруари и подписа договор до края на сезона с втородивизионния Пескара, но преди десетина дни спортът в стратана беше спрян заради пандемията от коронавирус.

Нападателят очаква с нетърпение отново да се завърне на терена и е готов да играе и през юли, ако се наложи.

"Липсва ми миризмата на тревата. Тренирам самостоятелно, по два часа на ден, на плажа. Тичам, поддържам мускулен тонус. Искам да бъда готов физически, когато първенството бъще подновено, защото сме в трудна ситуация. Децата ми са в България, те се страхуват за мен и аз за тях. В София епидемията не е с такива катастрофални размери и се надявам да не ги достигне, защото там няма толкова здравни заведения, които да се справят със ситуацията", коментира българитът в италианската преса.

Завръщането на Божинов в калчото засега не е особено успешно. Той получи червен картон на резервната скамейка в първия си мач, а при дебюта му в игра на 3 март Пескара загуби с 0:2 от Специя.

Тимът му допусна пет загуби в последните шест срещи в Серие Б и се свлече на 14-ото място в класирането.

"От гледна точка на здравето нямаме късмет, но от спортна гледна точка мисля, че Пескара може отново да се двигне. Рано или късно ще се завърнем на терена след тази пауза, контузените играчи ще бъдат възстановени и съм сигурен, че ние не сме казали последната си дума. Въпреки че имам договор до 30 юни, аз ще се раздавам до край. Желанието ми е да се докажа на терена и да помогна на Пескара да спечели промоция за Серие А. Мисля, че клубът и ръководството го заслужават. Видях, че феновете ни недоволстват от президента Себастиани. Не знам причината, но искам да ги призова да продължат да ни подкрепят, да не мислят за протести, защото само когато сме заедно, можем да прогресираме в клаасирането", каза още Божинов.